Het is de redding van alle speelgoedwinkels, een nieuw vlak op het gebied van kunst én één van de grotere kindertrends van 2014… Het is: Loomen! 

loom2

Er was een een man die zijn twee dochters wilde bewijzen dat hij net als zijn twee dochters zelf ook armbandjes kon weven van haarelastiekjes. Tot zijn spijt moest hij vaststellen dat zijn vingers er te dik voor waren. Dus trok hij zich terug in zijn garage en haakte daar alsnog een plastic knopenkoordje in elkaar. Dit keer gebruikte hij niet zijn handen maar een houten bord met pinnetjes en een haakje dat hij zelf ontworpen had. Zo is Loomen ontstaan. De man bedacht enorm veel manieren om de simpele, kleine, ronde elastiekjes te haken. Inmiddels is het een enorme trend geworden en wordt er heel veel geld aan verdiend. Louis van Gaalde prinsesjes, en zelfs Kate, de vrouw van de Britse prins William dragen ze, samen met miljoenen anderen: armbandjes van elastiekjes die zo bij de orthodontist vandaan lijken te komen. En net zoals bij elk succes zijn er mensen die daar van willen profiteren en het vervolgens zelf gaan namaken. Het is natuurlijk moeilijk om een patent te zetten op een weefbord en wat elastiekjes, maar toch kan je duidelijk een verschil zien tussen de echte en de nepperts:

– De nepelastiekjes breken sneller en hebben een andere rekbaarheid.

– De nepelastiekjes verkleuren snel.

– Als je de merknaam “Rainbow Loom” tegenkomt weet je zeker dat je over het officiële product spreekt.

– Er zijn modelrechten toegekend op bepaalde ontwerpen van armbandjes.

loom1

loom3

Het Loomen is de laatste tijd steeds meer uitgebreid en er kan steeds meer. In winkels waar de Loomproducten verkocht worden, liggen inmiddels ook een aantal Loomtijdschriften in de schappen. Maar omdat er veel YouTubers in filmpjes uitleggen hoe je moet Loomen worden die veel minder verkocht. Een aantal dingen die je van de elastiekjes kan maken zijn: armbanden, ringen, bloemen, haarbanden, oorbellen, sleutelhangers, poppetjes, voorwerpen (bijv: een appel van elastiekjes), dieren, telefoonhoesjes, voetsieraden, kleding voor poppetjes en er is zelfs al een volledige jurk gemaakt van Loomelastiekjes! (verkocht voor 214.840 euro. Dus als je ook 2 ton wil verdienen is hier je kans ;))

-X- Miss La Rosa

Comments are closed.