tfios 1tfios 2“The Fault in Our Stars” (of in het Nederlands: “Een Weeffout In Onze Sterren”) is een boek dat momenteel veel in het nieuws is. Het boek van John Green is verfilmd en sinds 7 juli te zien in de Nederlandse bioscopen. In Amerika is dit boek al een tijdje heel populair en dat komt nu dus ook naar Nederland.

Het boek heeft een heftig onderwerp, het gaat over een meisje met kanker (Hazel). Ze heeft een paar jaar terug een wonder meegemaakt: Ze stierf bijna, maar kon net gered worden door een nieuw medicijn. Ze kan nu nog een onbepaalde hoeveelheid tijd blijven leven, maar oud worden zit er niet meer in. Daarom wordt ze bang als ze verliefd wordt op een hele knappe jongen van een praatgroep voor kinderen met kanker. (Augustus). Hij vindt haar ook leuk en ze begrijpen elkaar super goed, het klikt perfect. het enige probleem is dat ze beide ziek zijn. Augustus (Gus) had botkanker en heeft daarbij een been verloren, maar kan nu nog blijven leven. Maar Hazel wil niet dat ze Gus pijn doet als ze moet sterven. Daarom probeert ze bij Gus op afstand te blijven, maar dat is moeilijk omdat ze stapel gek op hem is. Voor de verjaardag van Hazel heeft Gus iets bijzonders bedacht: Ze gaan een bezoekje brengen aan de schrijver van hun favoriete boek, die in Amsterdam woont. En dat pakt anders uit dan ze hadden verwacht… (TIP: Neem zakdoekjes mee!)

tfios 3

Omdat Amsterdam wordt neergezet als een super romantische stad, zijn ze daar wel blij met het boek. Het is goed voor de publiciteit van Nederland, en voor Amsterdam in het bijzonder. Niet alleen het boek en de film zijn volop in de media, ook het bankje is inmiddels wereldberoemd. Het bankje bevond zich laatst niet meer op zijn oorspronkelijke plek. Ook dit werd door de wereldwijde media al snel opgepikt. Nu staat er inmiddels een nieuw bankje op die plaats, maar dat is natuurlijk voor echte fans toch niet helemaal het zelfde.

Ben je fan van het boek en de film? Dan is er nog iets leuks, want naar aanleiding van de film maakte de NRC voor de fans een interactieve kaart waarmee je een route door Amsterdam kunt lopen langs belangrijke locaties uit de film. Uiteraard wandel je dan ook langs het inmiddels wereldberoemde bankje.

Er zitten ook veel mooie quotes in het boek, bijvoorbeeld:

“I fell in love the way you fall asleep; slowly, and then all at once.”

“I’m on a rollercoaster that only goes up.”

“Some infinities are bigger than other infinities.”

Hier is de trailer:

-X- Miss La Rosa 

Comments are closed.